14 лютого - День усіх закоханих!

Українські книги – ювіляри 2021 року

 

Вже понад два десятки років поспіль 9 листопада в Україні традиційно відзначають День української писемності та мови. За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі.

📖Заснування Дня української мови – не лише проголошення благородної мети, а справжня настанова нам, українцям, шанувати рідне слово, любити рідну мову і вивчати її протягом усього життя. Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає своє давнє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почування. І де, як не із книжок ми маємо черпати мудрість минулих поколінь.

📖Книги, як і люди, мають свій рік народження. Рік 2021-й багатий на ювілейні книжкові дати. З метою ознайомлення читачів із найкращими художніми творами відомих українських письменників наукова бібліотека продовжує рубрику «RESTART: перезавантаження» відео-презентацією «Українські книжки – ювіляри 2021 року».

Запрошуємо до перегляду!📹📹📹


Тетяна Кас’янова, провідний бібліотекар

абонементу художньої літератури













Коментарі