14 лютого - День усіх закоханих!

Вітання з Всеукраїнським днем бібліотек!

Бібліотека – це скарбниця всіх багатств людського духу

Г. Лейбніц

Всеукраїнський день бібліотек, який традиційно відзначають в Україні 30 вересня, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека. Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь. Доносячи до людей увесь спектр різноманітних інформаційних потоків і державотворчих ідей, розкриваючи реальну картину світу, вони сприяють всебічному розвитку особистості, вихованню кращих громадських якостей і патріотичної свідомості населення.

Сьогодні наукова бібліотека ТДАТУ – центр, який поєднує бібліотечно-інформаційні функції з ключовими елементами технологічних веб та комп’ютерних сервісів. Бібліотека – не просто місце книгозберігання, а інформаційний центр університету, пов’язаний із світовими інформаційними ресурсами і забезпечує швидкий та зручний доступ до них, знаходиться в центрі академічного та дослідницького процесів ТДАТУ. Бібліотека в інформаційному середовищі університету виконує дуже важливу функцію – збирання, збереження і розповсюдження наукової спадщини навчального закладу та органічно поєднує традиційні та новітні інформаційні ресурси. 

Фонд друкованих видань і неопублікованих документів складає близько 400 тис. примірників. Колекція повнотекстових електронних документів близько 30 тис. назв. Співробітники наукової бібліотеки докладають чимало зусиль, щоб не тільки зробити доступним для користувача книжковий фонд бібліотеки, але й надати відомості про розвиток науки в університеті, про сам навчальний заклад, його вчених, діяльність наукових шкіл. 

Серед ефективних засобів популяризації ресурсів наукової бібліотеки ТДАТУ в мережі Інтернет є: Web – сайт наукової бібліотеки – візитна картка бібліотеки у світовому інформаційному просторі та органічна складова інформаційно-бібліографічного забезпечення навчального та наукового процесів, вільна енциклопедія «Вікіпедія», Faсebook, Блог НБ, Інстаграм, канал НБ на відеохостингу YouTube.

Наукова бібліотека ТДАТУ від щирого серця вітає всіх бібліотечних працівників читачів, усіх, хто любить і шанує книгу з Всеукраїнським днем бібліотек і бажає успіхів у нашій благородній просвітницькій справі. Міцного здоров’я, щастя та благополуччя вам і вашим родинам!

Ольга Мосюр, бібліотекар читального залу



Коментарі