14 лютого - День усіх закоханих!

Цінний дар для наукової бібліотеки ТДАТУ!

Відомий письменник, автор багатьох історико-документальних та художніх творів, уродженець Мелітополя Сергій Авдєєнко не вперше робить цінний дар із колекції своїх книг для наукової бібліотеки ТДАТУ. Цього разу він подарував книги про людей, які любили своє місто і прославили його у мистецтві, літературі, живописі.

«Привет из Мелитополя» – ця книга складається із нарисів, оповідань та віршів про літератора, історика і краєзнавця Павла Дзяковича, який наприкінці дев’ятнадцятого сторіччя написав «Историю города Мелитополя», а також літератора і музиканта Івана Корвацького. Ці люди стали родоначальниками літературного процесу Мелітополя, їх творчість наповнена любов’ю до Таврійського краю та рідного міста.

У книгу «Женщина и аэроплан» увійшли п’єси та сценарії, написані автором у різні періоди його біографії, але всіх їх поєднує глибоке розуміння психології, сильні та яскраві характери героїв, напружений сюжет.

Також були подаровані книги «Паруса Александра Грушевского», «Искренняя песня Веры Кулешовой», «Певец родного края», «Философия Виктора Григорова», дві дитячі книги «Спасти человечество», «Розовые розы» та інші.

Усі книги об’єднують розповіді про талановитих людей, життя і творчість яких були тісно пов’язані з історією Мелітополя.

Дякуємо за цінний дар, Сергій Іванович! Шануємо Вашу мудрість та плідну працю на славу рідного міста.

Тетяна Кас’янова, провідний бібліотекар

                                                                                                         абонементу художньої літератури


Коментарі