14 лютого - День усіх закоханих!

Всесвітній день блогу або Всесвітній день блогера

Явище блоггінгу відіграє настільки важливу роль в житті людей, що існує навіть спеціальне свято — Всесвітній день блогу або Всесвітній день блогера (World Bloggers Day). Цю подію заснували у 2005 році та відзначають щороку 31 серпня.

Першими в історії блогерами стали люди, які познайомилися з Інтернетом та усвідомили його цінність ще в кінці 1980-х. Одним з них був журналіст-фрілансер Джастін Холл — в ті часи студент коледжу в місті Свортмор, що в Пенсильванії. В січні 1994 року він відкрив особисту сторінку на Links.net, яка містила короткі пости з посиланнями на улюблені сайти автора.

У світі на початок 2021 року 7,9 мільярдів чоловік і більше 600 мільйонів блогів в Інтернеті, тобто приблизно один блог на кожні 13 осіб. Щомісяця публікується понад 850 мільйонів нових постів в блогах, тобто 10 мільярдів постів у рік.

Це свято вважається символом дружніх відносин між користувачами LiveJournal з різних країн. 31 серпня кожен блогер може опублікувати у себе на сторінці повідомлення про солідарність з іншими авторами інтернет-щоденників. 

Ольга Цикало, бібліотекар 


 

Коментарі