14 лютого - День усіх закоханих!

Вільні, амбітні, розумні!


12 серпня у всьому світі відзначають Міжнародний день молоді – свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження. Міжнародний день молоді був створений завдяки резолюції Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1999 року. На Всесвітній конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні, було прийнято рішення про пропаганду і популяризацію цього свята серед молодих людей. Адже саме молодь є основною рушійною силою позитивних змін, які проходять зараз у світі. 

Наукова бібліотека підготувала для своїх молодих читачів відео-презентацію «Покоління без кордонів», у якій цікаво освітила життя студентської молоді нашого університету. Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів та нових звершень. Бібліотека проводить активну культурно-просвітницьку роботу серед студентів. 

Перед молодим поколінням сьогодні відкрито багато можливостей: можна вчитися у різних навчальних закладах, відкривати свою справу, знайомитись з новими країнами. Причому, завдяки стрімкому розвитку інформаційних технологій, це все можна робити навіть не виходячи з дому. Кожен може обирати спосіб навчання, роботи та отримання інформації в залежності від своїх бажань та можливостей. Інформації сьогодні дуже багато і вона доступна всім. Активна молодь вдало використовує ці шанси.

Уряди усіх країн закликають звернути увагу також на актуальні та гострі питання, з якими зіштовхуються щодня молоді люди і допомогти їм, скерувати та надати доступ до якісної освіти та інструментів для поліпшення власного життя.

З 2022 року День молоді в Україні відзначатиметься 12 серпня разом зі світовою спільнотою. Глава держави Володимир Зеленський підписав відповідний указ з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів.

Наукова бібліотека щиро вітає молодь зі святом!

Лариса Байбєрова, провідний бібліотекар

Коментарі