14 лютого - День усіх закоханих!

Магія книги


Щорічно 9 серпня у світі відзначають день книголюбів. Свято зародилось у США  і майже одразу набуло чималої популярності, і в результаті набуло статусу всесвітнього, адже любов до книжок не має кордонів. Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарі і книжкові магазини, читачі і всі хто любить читати і шанує книгу.

Магія книги - це свого роду особливе таїнство. Для людини, яка любить читати, зустріч з улюбленою книгою є бажаним моментом, а початок прочитання нового твору - загадкою, яку треба буде розв'язати, світом, в який належить зануритися в своїй свідомості і уяві.

Для багатьох людей читання є основним хобі. Це захоплення не вимагає якоїсь особливої ​​підготовки, екіпіровки і витрат, за винятком коштів на придбання книги, виділеної частини вільного часу на її читання, а також обстановки, яка не буде заважати зануритися в світ літературного твору. До слова про витрати на придбання книги: для окремих категорій людей як і раніше актуальним залишається відвідування бібліотек, які теж приєднуються до святкування Дня книголюбів.

Одним з явищ сучасного життя стали і електронні книги, що дозволяють читачеві завжди мати при собі компактний гаджет, який містить величезну кількість літературних творів, які власник пристрою може сам на свій розсуд і на свій смак вибрати для своєї електронної бібліотеки. В цьому випадку мова йде про смаки та вподобання: хтось прагне йти в ногу з часом, знаходячи це зручним, а для кого-то книга - це неодмінно друкована продукція, яку можна з трепетом взяти в руки з книжкової полиці, погортати, і читати тільки в такому вигляді.

Читання книг безумовно розширює кругозір людини, робить її розумніше, відмінно позначається на пам’яті, а також сприяє збагаченню її внутрішнього світу. Також читання книг збільшує словниковий запас людини, сприяє виробленню більш чіткого мислення, має величезний вплив на наш духовний розвиток і на наші моральні орієнтири.

Книжки – це справжнє багатство, божественний дар, якого людині ніколи не буде задосить. Вітаємо всіх книголюбів з цим святом і запрошуємо у гості до наукової бібліотеки ТДАТУ. 




Коментарі