14 лютого - День усіх закоханих!

Велетні та малюки. Книжкова колекція (відео)

Наукова бібліотека університету продовжує цикл відео-презентацій Віртуального музею рідкісних видань. До вашої уваги представляємо відео-презентацію «Великі контрасти: книги - велетні та малюки з фонду рідкісних і цінних видань наукової бібліотеки ТДАТУ»

Книга - одне з найбільших див, створених людиною. Упродовж усього життя ми звертаємося до книжки. Книга - це скарб, мудрість і досвід, ретельна праця і творча думка народу. Людство поставило пам'ятники своїм улюбленим книгам і створило крім стандартних видань - книги різних форматів, серед яких книги–велетні та книги-малюки. 

Існують різні формати книжкової продукції:

дуже великі — (84×108/8; 70×90/8) мм.

великі— (70×90/16; 75×90/16) мм.

малі — (70×90/32; 70×108/32) мм.

мініатюрні — (60×90/32) мм.

Серед незвичайних видань золотої колекції наукової бібліотеки ТДАТУ затримують погляд і увагу видання великого та малого форматів. Нестандартні видання з фонду рідкісних і цінних видань наукової бібліотеки ТДАТУ складають близько 450 примірників. Книги великого формату представлені альбомами наочних посібників, альбомами з мистецтва, виданнями енциклопедичного формату, географічними атласами, тощо. Формат найбільшого видання 70х53 см. 

Тематика книг-малюків колекції різноманітна: основна частина фонду – це поезії, книги до знаменних і ювілейних дат зменшеного(кишенькового) формату. Словники, путівники, художні твори мініатюрного формату. Хронологічні рамки книг охоплюють роки з 1936 до 2013-го.

Книга - мудрий друг, який не вміє говорити, але зберігає інформацію і передає нащадкам наступних поколінь. Запрошуємо до перегляду відео-презентації.

Світлана Орлова, провідний бібліотекар читального залу


Коментарі