14 лютого - День усіх закоханих!

Книги-бестселери, які чекають на вас

Бажаєте втекти від повсякденності? Пориньте з головою у цікаву книгу! 

Головне знайти історію, яка захопить з першої сторінки і не відпустить до останньої, змусивши забути про все. 

Абонемент художньої літератури НБ ТДАТУ підготував для вас добірку найцікавіших книг з захоплюючим сюжетом, яка заснована на відгуках наших читачів-книголюбів. 

Тринадцята казка. Діана Сеттерфілд

Визнаний шедевр сучасної англійської прози, книга, котра відкрила для широкої публіки жанр «неоготики» і змусила англо-американських критиків заговорити про повернення золотого століття англійського роману, овіяного іменами Шарлотти і Емілі Бронте. Дебютний роман скромної вчительки обігнав за продажами бестселери останніх років, був переведений на кілька десятків мов і удостоївся від рецензентів почесного імені нової Джейн Ейр.

Маргарет Лі працює в букіністичної крамниці свого батька. Вона дуже здивована, коли отримує від самої знаменитої письменниці наших днів Види Вінтер пропозицію стати її біографом. І ось перед Маргарет, яка опинилася в стінах похмурого, населеного примарами минулого особняка, розгортається готична історія сестер-близнюків, яка дивним чином перегукується з її особистою історією і поступово підводить до розгадки таємниці…

Дружина мандрівника у часі. Одрі Ніффенеггер

Головний герой Генрі страждає рідкісним генетичним захворюванням - синдромом переміщення у часі; його зникнення з життя Клер непередбачувані, появи - комічні, травматичні і трагічні одночасно. Ця історія неймовірного кохання стала, мабуть, самим разючим міжнародним бестселером нового століття. Книга була екранізована, головні ролі виконали Ерік Бана і Рейчел Макадамс.

Мисливець за тінню. Донато Каррізі

Фон дії - Рим, нічне похмуре місто, де незримий вбивця переслідує закохані пари. У гонитві за тінню Зла священик Маркус і фотограф-криміналіст Сандра об'єднують свої зусилля. Їм важливо зрозуміти, чим керується вбивця, а головне - як вистежити і знешкодити монстра…

Квіти для Елджернона. Деніел Кіз

Ця книга сприймається як одне з найбільш людяних творів новітнього часу, як роман пронизливої психологічної сили, як філігранний розвиток теми любові і моральності. Не дарма вийшла книга спогадів Д. Кіз під назвою «Елджернон, Чарлі і я».

Магічне коло. Кетрін Невілл

Після смерті свого двоюрідного брата, який загинув під час вибуху автомобіля, Аріель Бен стає єдиною спадкоємицею сімейної реліквії - зборів зашифрованих рукописів. У цих манускриптах міститься розгадка подій, що відбувалися в Римській імперії дві тисячі років тому. Той, хто знайде ключ до давньої таємниці, зможе вершити долями світу. Володіння манускриптами ввергає Аріель в самий центр міжнародної змови і ставить її життя під загрозу. Щоб врятуватися, вона змушена шукати відповіді на темні загадки минулого.

Нічний Дозор. Сергій Лук'яненко

Найпопулярніша книга відомого фантаста Сергія Лук'яненка. Головний герой - офісний програміст Антон Городецький, від імені якого ведеться розповідь. Дія роману відбувається на московських вулицях, в звичайних будинках, в столичному метро. Одночасно з нашим виміром існує і паралельний - Сутінок, увійти куди можуть лише обрані люди з незвичайними здібностями - Інші. З їх допомогою підтримується рівновагу добра і зла - Світла і Темряви. Інші підкоряються особливим організаціям - Нічна і Денна варта... 

Маятник Фуко. Умберто Еко

Це другий великий роман письменника; виданий в 1988 році, він був переведений на багато мов і відразу ж став одним з центрів тяжіння світової читацької аудиторії. Блискучий пародійний аналіз культурно-історичної сум'яття сучасного інтелігентного свідомості, попередження про небезпеки розумової неакуратності, породжує чудовиськ, від яких лише крок до фашистського «спершу - усвідомлюю, а потім - і дію», роблять книгу не тільки інтелектуально цікавою, а й, безумовно, актуальною.

Серця в Атлантиді. Стівен Кінг

Це - Стівен Кінг, якого ви ще не знали. Це - проза, що не б'є на зовнішній ефект, часом - майже казкова, часом - майже постмодерністська. Це - історія часу і простору, пропущена крізь призму сприйняття маленького американського містечка. Роман з нетипових для короля жахів повістей про перше кохання, проблеми дорослішання і пошук свого місця у житті.

Темна вежа. Стівен Кінг

Темна вежа - цикл незвичайний, дивний, десь абсурдний і сюрреалістичні. Сім книг, жодна з них не схожа на попередню. Ця історія безперечно варто витраченого на неї часу. Якщо вас цікавить фентезі, читаєте і насолоджуйтеся.

Гаррі Поттер і філософський камінь. Джоан Кетлін Роулінг

Гаррі Поттер жодного разу навіть не чув про «Гоґвортсі», але на дверний килимок будинку номер чотири починають падати листи. Однак ці листи тут же конфісковують тітка і дядько хлопчика, що мають на рідкість поганий характер. Потім, на одинадцятий день народження Гаррі, в будинок вривається гігант по імені Рубеус Гегрід з неймовірними новинами: Гаррі Поттер - чарівник, і його чекає місце в школі чарів і чаклунства «Гоґвортс». Приголомшливі пригоди починаються…


Захоплюючого читання вам і цікавих сюжетів! А ми чекамо на вас!
Абонемент художньої літератури НБ ТДАТУ


Коментарі