14 лютого - День усіх закоханих!

Маленькі талісмани в туристичних рюкзаках



На офіційному YouTube каналі наукової бібліотеки ТДАТУ демонструється віртуальна мандрівка «Подорожуй Україною», де представлені книги та журнали по туристичних місцях України.

Всім нам іноді не вистачає натхнення, а кращий спосіб його отримати – це відвідати нові, ще незвідані місця. А якщо можливості вирушити у подорож немає? Тоді на допомогу завзятим мандрівникам приходять вони – маленькі талісмани в туристичних рюкзаках – книги.

Це мандрівка разом з книгами із фондів наукової бібліотеки, у яких зображені історичні та туристичні місця нашої країни, адже українська земля оповита тисячами легенд та переказів. Наприклад, така письменнця, як Наталена Королева та її книга «Легенди старокиївські» – це 25 легенд-оповідань, у яких багато поезії, чистої і ніжної любові до людей та своєї країни. Не останнє місце у нашому фольклорі посідає тема містики та див (Микола Гоголь «Сорочинський ярмарок», «Миргород»).  Також нашу віртуальну подорож допоможуть здійснити видання сучасної та класичної художньої літератури,   часописи та  путівники  для мандрів Україною.

Отже читаємо та подорожуємо Україною: найцікавіші книги про подорожі – саме для тих, хто прагне яскравих вражень, хто не зупиняється, навіть, не виходячи з кімнати!

Ольга Цикало, бібліотекар художнього абонементу



Коментарі