14 лютого - День усіх закоханих!

Геній сучасності – Ілон Маск


28 червня народився Ілон Маск - людина майбутнього, винахідник, інженер, інвестор, мільярдер. Він – творець цілого ряду компаній, що змінили світ – від Paypal і Tesla Motors до SpaceX. За кожним його кроком, затамувавши подих, стежить весь світ. Він здається простим і відкритим, але, між тим, в його житті криється безліч вражаючих таємниць.

Наукова бібліотека до 50-річчя Ілона Маска підготувала відео-презентацію «Геній сучасності – Ілон Маск», яка представлена на YouTube каналі НБ.

Маск завжди одним з перших бачить інновації, які незабаром щільно входять в наше життя. Щоб встигати приділяти час усім проєктам, він працює по 80-100 годин на тиждень та ділить свій час на 5-хвилинні блоки, за які робить кілька справ водночас.

За його словами, якщо працювати у такому режимі, можна досягти річних цілей, всього за три-чотири місяці.

Маск активно займається благодійністю. Він голова правління благодійного фонду «Маск». У січні 2015 року фонд пожертвував 10 мільйонів доларів для Інституту майбутнього людства на дослідження контролю над штучним інтелектом. З проблемою поширення коронавірусу COVID-19 у світі Ілон Маск почав виробництво апаратів для штучної вентиляції легень та масок та безкоштовно надсилає їх до лікарень різних країн світу для порятунку тих, у кого важка форма перебігу COVID-19.

Ілон Маск – це унікальна людина. Можливо, він не полетить на Марс, але він зробив прорив у світі високих технологій завдяки своїм інноваційним проєктам. Він ще багато зможе зробити, допоки його історія завершиться.

Світлана Голодова, завідуюча відділом наукової бібліотеки



Коментарі