14 лютого - День усіх закоханих!

Міжнародний день Матері-Землі


Сьогодні, 22 квітня міжнародна спільнота відзначає День Землі. Це своєрідне свято об’єднує жителів усієї планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів, якими наділила нас природа. Цей день став загальнолюдським святом любові та турботи за наш спільний дім.

У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси та багатства нашого спільного дому.

Історія цього свята розпочинається в Америці, де у 1971 році був започаткований щорічний тиждень землі. Акція стала дуже популярною серед населення, а її засновник, сенатор Гейлорд Нельсон був удостоєний високої державної нагороди. У 2009 році Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, постановивши відзначати його 22 квітня. На даний час ця дата відзначається у 193 країнах світу кожного року.


Символом дня є зелена грецька літера Θ (Тета) на білому фоні. Логотипом – зображення планети Землі (зараз використовується фото, зроблене астронавтами з Аполлону-17 на півдорозі до місяця) на темно-синьому фоні.

Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.

У День Матері-Землі ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем. Що людина посіє - те й пожне. Не будемо про це забувати! 

Коментарі