14 лютого - День усіх закоханих!

Робота бібліотек в онлайн-режимі

Наукова бібліотека ТДАТУ для бібліотек коледжів підготувала інформаційно-методичний дайджест «Робота бібліотек в онлайн-режимі» де зібрано матеріали, які допоможуть вибудувати роботу на час карантину і після нього.

У методичному виданні розглядаються можливості надання бібліотеками послуг із залученням мультимедійних ресурсів, висвітлюється досвід впровадження мультимедійних засобів в практику роботи бібліотек, принципи і правила створення мультимедійної продукції.

Стрімке проникнення інтернет-технологій у робочу діяльність і повсякденний побут вимагають активного вивчення та використання веб-сервісів. До уваги бібліотечних фахівців Топ-10 онлайн-сервісів для дистанційної роботи.

Розвиток веб-середовища надає бібліотекам можливість працювати з читачами у новому форматі, популяризувати власний фонд перед великою кількістю потенційних користувачів, надавати послуги в режимі онлайн. У зв’язку з карантином бібліотеки перейшли на онлайн-обслуговування, тому актуальними стали питання ЩО і ЯК публікувати. Відповіді на ці питання бібліотекарі коледжів також зможуть знайти у запропонованому виданні.

Коментарі