14 лютого - День усіх закоханих!

Наука в ім’я миру


Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку був заснований у 2001 році на Генеральній конференції ЮНЕСКО. Відзначається щорічно 10 листопада.

Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку покликаний нагадувати міжнародній спільноті про необхідність використання науково-технічних досягнень в інтересах миру та розвитку на благо людської цивілізації, а також сприяти популяризації ролі науки в якості інструменту, що знаходиться на службі суспільства. В науці існує величезна кількість напрямків. Саме завдяки науковим досягненням світ рухається вперед. Цього дня світове співтовариство має гарну нагоду замислитись про роль науки в нашому житті.

Наука є однією з найважливіших форм культури суспільства, а її розвиток – найважливішим фактором відновлення всіх основних сфер життєдіяльності людини: і матеріального виробництва, і соціально-економічних відносин, і духовного життя.

У сучасному світі освіта розглядається нині як одна з основних цінностей, без якої неможливий подальший розвиток людства.

Вітаємо всіх дослідників зі святом та  бажаємо невичерпних джерел для творчості, сил та наснаги у розв’язанні завдань, які стоять перед наукою та нашою державою, успіхів та благополуччя!

Наталія Шульга,

провідний бібліотекар

 відділу науково-бібліографічної та інформаційної роботи





Коментарі