14 лютого - День усіх закоханих!

Людина великої мудрості і сили духу – Дмитро Костянтинович Моторний


Є люди, які за своїм масштабом уособлюють епоху. Другого листопада 1927 року народився Дмитро Моторний – людина-айсберг, видатний аграрій України, Двічі Герой Соціалістичної Праці, Герой України, почесний член Національної академії аграрних наук України, керівник господарства впродовж 66-ти років, якому ще за життя на Батьківщині встановили  бронзовий бюст та ім’я якого носить наш університет.

Дмитро Костянтинович Моторний прожив довге життя – 90 років і покинув цей світ 30 липня 2018 року. Він залишиться в пам’яті людей великим хліборобом, справжнім патріотом рідної землі, яка прийняла його у своє віковічне лоно у час, коли був зібраний хліб, останній хліб у його нелегкій, але прекрасній долі…

Коли йдуть з життя такі люди, їх справи та пам’ять про них повинні жити. 7 лютого 2019 року наказом МОН України ТДАТУ став Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного. 21 червня 2019 р. на площі Слави ТДАТУ було відкрито погруддя великому аграрію Дмитру Моторному.

Пам’ять про Дмитра Моторного увічнена не тільки у бронзі і мармурі. Наукова бібліотека ТДАТУ підготувала друковане видання – історико-біографічний нарис «Дмитро Моторний. Його ім’я носить наш університет», електронна версія якого розміщена в електронному архіві Університету.  Також наукова бібліотека підготувала відеонарис: «Патріарх української ниви. Дмитро Костянтинович Моторний».




Коментарі