14 лютого - День усіх закоханих!

21 вересня весь світ відзначає Міжнародний день миру,  У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.
Міжнародний день миру був заснований у 1981 році, а вперше проведений у вересні 1982 року. 7 вересня 2001 року Генасамблея ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони в усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.
День миру в Україні встановлений Указом Президента № 100 в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.
Події останніх років – війна, тероризм, військові витрати, глибокі суперечності, що розділяють народи і окремих людей у всьому світі, зумовили небувалу актуальність Міжнародного дня миру сьогодні. Міжнародний день миру – заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.
До Міжнародного дня миру наукова бібліотека України підготувала експрес-виставку «Нехай буде мир в усьому світі», де представлені книги українських письменників С. Талан «Оголений нерв», Н. Костина «Билет в одну сторону», К. Капошилин «Башня», науково-популярні видання, статті з періодичних видань, в яких розглянуто значення збереження миру для всього людства.
Для України святкування Дня миру актуальне як ніколи. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба українців на Донбасі. Найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.

Коментарі