14 лютого - День усіх закоханих!

Грамотність – запорука успіху людини

Починаючи з 1966 року, 8 вересня відзначається  Міжнародний день грамотності (писемності).
Щорічно Міжнародний день грамотності присвячено різним темам: «Грамотність і здоров’я», «Грамотність розширює особисті можливості», «Значення грамотності для жінок», «Грамотність і світ», «Читаючи минуле, пишемо майбутнє», «Грамотність і розвиток навичок.
Також в Міжнародний день грамотності ЮНЕСКО присуджує людям грошові премії в розмірі 15000 доларів за найбільш ефективні ініціативи по боротьбі з неписьменністю.
В цей день важливо ще раз наголосити на доцільності знання рідної мови. З 3 червня 2020 року почав діяти новий «Український правопис». Повний текст документа оприлюднено на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук.
З цієї нагоди у науковій бібліотеці на першому поверсі демонструється виставка-цитата зі зміною експозицій «Вивчаємо новий український правопис».
Поступове впровадження нового правопису в усіх сферах життя українців передбачено протягом наступних п’яти років, проте ми – починаємо змінюватися вже сьогодні! Пам’ятайте, що ми – українці, і маємо свою мову!
Світлана Голодова,
завідуюча відділом НБ

Коментарі