14 лютого - День усіх закоханих!

КОРОЛЕВА ДЕТЕКТИВУ

До 130-річчя від дня народження відомої англійської письменниці Аґати  Крісті наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Королева детективу». На виставці представлені найулюбленіші твори читачів: «Загадка Сіттафорда», «Східний експрес», «Вілла «Білий кінь»», «Запізніла розплата», «Скрючений будиночок» та багато інших.
 Її перу належить 68 романів, 17 п'єс і багато оповідань, які видавалися величезними тиражами в усіх країнах світу. Понад мільярд книг Крісті видано англійською мовою і приблизно така ж кількість перекладів її творів іншими мовами. Чимало романів Крісті екранізовано, за ними ставлять спектаклі, незмінний успіх мають її п'єси. Знаменита «Мишоловка» щоденно йде на сцені одного із лондонських театрів упродовж кількох десятиліть.
У 1958 p. Крісті обрали президентом англійського Детективного клубу і вона залишалася на цьому посту до кінця своїх днів. За літературні заслуги їй було подаровано дворянський титул. Створені Крісті персонажі — детектив-професіонал Еркюль Пуаро та наділена дивовижною інтуїцією та спостережливістю Джейн Марпл із села Сент-Мері-Мід — завоювали якнайширшу популярність, посівши місце в одній шерензі із такими героями, як Шерлок Холмс англійця  Конан Дойла та Мегре француза Жоржа Сіменона.
Запрошуємо всіх пристрасних любителів детективів Агати Крісті до абонементу художньої літератури наукової бібліотеки!




Коментарі