14 лютого - День усіх закоханих!


Пам’ятаємо! Дмитро Моторний – корифей аграрної галузі


Два роки тому пішов з життя Герой України, двічі Герой Соціалістичної Праці, корифей аграрної галузі, хлібороб від Бога, випускник та Почесний професор нашого закладу вищої освіти - Дмитро Костянтинович Моторний. Організатор виробництва, який понад 50 років очолював сільськогосподарське підприємство. Людина-легенда, людина – епоха.
Ім’я Дмитра Моторного – це орієнтир, який необхідно підтверджувати невтомною працею всього колективу університету, висота, якої варто прагнути, щоб не розчинитися в освітньо-науковому та культурному просторі України і світу, унікальна родзинка, якою можна пишатися тому, що Дмитро Моторний став фахівцем високого рівня завдяки освіті, отриманій у нашому навчальному закладі.
7 лютого 2019 року наказом МОН України ТДАТУ став Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного. 21 червня 2019 р. на площі Слави ТДАТУ Дмитру Моторному було відкрито погруддя великому аграрію. До слова, це вже друге погруддя Д. Моторному. Перше, бронзове, ще за життя Дмитра Костянтиновича було встановлено у 1986 році, коли Дмитро .Моторний отримав вдруге звання Героя Соціалістичної Праці. Пам’ять про Дмитра Моторного увічнена не тільки у бронзі і мармурі. Наукова бібліотека ТДАТУ підготувала друковане видання – історико-біографічний нарис «Дмитро Моторний. Його ім'я носить наш університет», електронна версія якого розміщена в електронному архіві. Університету  Також наукова бібліотека підготувала відеонарис:
«Патріарх української ниви. Дмитро Костянтинович Моторний» 

Кожної осені, напередодні дня народження великого хлібороба, наукова бібліотека для студентів першого року навчання всіх факультетів. проводить годину-посвяту «Корифей аграрної галузі». Є люди, які за своїм масштабом уособлюють епоху. Таким був Дмитро Моторний.

Наукова бібліотека

Коментарі