14 лютого - День усіх закоханих!

8 липня 2020 року, в рамках літньої серії вебінарів від Clarivate Analytics, відбувся вебінар «Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави» до якого долучились фахівці наукової бібліотеки ТДАТУ.
Під час вебінару були розглянуті три великі блоки питань:
  1.  Наукова етика та академічна свобода, де серед іншого, був представлений досвід Національного університету “Києво-Могилянська академія” у запровадженні міжнародних стандартів та етичних принципів доброчесності.
  2. Академічна доброчесність в університеті. Питання розглядалось у контексті нормативно-правового регулювання.
  3. Академічна етика & наукометрія. Цей розділ був присвячений вирішенню спільних питань для фахівців бібліотеки та дослідників: як прискорити публікацію; скільки авторів може бути у статті; які джерела вказати в переліку літератури; як обрати видання для публікації.
Слід зазначити прекрасний склад доповідачів. Це Сергій Квіт, д. філол. н., голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Тетяна Ярошенко, к. і. н, доц., віце-президент з наукової роботи та інформатизації НаУКМА; Юлія Главчева, заступник директора науково-технічної бібліотеки, НТУ «Харківський політехнічний інститут»; Ірина Тихонкова, к. б. н., інформаційно-аналітичні ресурси та навчання  Clarivate.
Практики українських бібліотек та поради експертів дають змогу фахівцям наукової бібліотеки ТДАТУ  підвищувати свій професійний рівень та запроваджувати їх у своїй роботі.
Слухачі вебінару отримали сертифікат учасника.

Коментарі