14 лютого - День усіх закоханих!

Вже 35 років успішно функціонує Запорізьке територіальне об’єднання сільськогосподарських бібліотек (ЗТО СГБ). Наукова бібліотека ТДАТУ, як Головна бібліотека методичного об’єднання, спрямовувала свою діяльність на подальше вдосконалення роботи мережі аграрних бібліотек регіону.

Ефективність роботи бібліотеки можна розглядати як рівень досягнення бібліотекою поставлених цілей з урахуванням потреб користувачів. Оцінювання ефективності – це збір об’єктивних статистичних даних, що характеризують роботу бібліотеки, і аналіз цих даних з урахуванням найбільш важливих її базових функцій. Головною бібліотекою підготовлено «Аналітичний огляд звітів бібліотек коледжів Запорізького територіального об’єднання сільськогосподарських бібліотек за 2019 рік».

Розвиток веб-середовища надає бібліотекам можливість працювати з читачами у новому форматі, популяризувати власний фонд перед великою кількістю потенційних користувачів, надавати послуги в режимі онлайн. У зв’язку з карантином бібліотеки перейшли на онлайн-обслуговування, тому актуальними стали питання ЩО і ЯК публікувати. Наукова бібліотека ТДАТУ для бібліотек ЗТО СГБ підготувала інформаційно-методичний дайджест «Робота бібліотек в онлайн-режимі» де зібрано матеріали, які допоможуть вибудувати роботу на час карантину і після нього.
Ольга Почепня,
заступник директора наукової бібліотеки

Коментарі