14 лютого - День усіх закоханих!

15 липня Україна відзначає День українських миротворців. 21 травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, а також з метою зміцнення славних національних традицій, Верховна Рада України прийняла Постанову «Про встановлення Дня українських миротворців» і тепер українські миротворці мають всі підстави на своє власне професійне свято.
Історія участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки бере свій початок з 1992 року. За цей час близько 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил взяли участь у більш ніж 27 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети, із яких 55 загинули.
Участь ЗС України в Міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки має ключове значення для нашої держави й розглядається як засіб зміцнення національної безпеки через створення стабільного зовнішньополітичного середовища і, водночас, є вагомим внеском України у зміцнення системи глобальної безпеки у світі.
Сьогодні у День українських миротворців наукова бібліотека приєднується до привітань і поздоровлень на адресу всіх українських миротворців і бажає їм завжди високого професіоналізму, міцного здоров’я та мирного неба! З Днем українського миротворця, наші славні воїни!
Світлана Голодова,
завідуюча відділом наукової бібліотеки

Коментарі