14 лютого - День усіх закоханих!

8 травня – Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця



Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця відзначається щорічно 8 травня і заснований на честь дня народження швейцарського бізнесмена, громадського діяча і гуманіста Жана Анрі Дюнана у 1828 рпці. За його ініціативи були створені перші групи волонтерів, які надавали допомогу всім пораненим на полях бойових дій. Також Дюнан став одним з творців всесвітньо відомого комітету Червоного Хреста. 
Офіційно назву Міжнародний Червоний Хрест було затверджено в 1928 р. на 13-й міжнародній конференції в Гаазі, де був прийнятий статут організації, який змінювався згодом у 1952 і 1965 роках.
На 25-й міжнародній конференції ЧХ, що відбулася в жовтні 1986 р., було затверджено нову назву організації - Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.
Основними напрямками діяльності Червоного Хреста є надання медико-соціальної допомоги незахищеним верствам населення – самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, інвалідам, багатодітним та неповним сім’ям, дітям – сиротам, дітям вулиці, біженцям, мігрантам, постраждалим від природних і техногенних катастроф. Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України проводить санітарно-профілактичну роботу, навчає населення навичкам надання першої допомоги, організовує безоплатне донорство, поширює знання про міжнародне гуманітарне право.


Коментарі