14 лютого - День усіх закоханих!

Кращі книги про Другу світову війну



До 75-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наукова бібліотека представляє віртуальну виставку «В книжковій пам’яті миттєвості війни».
До уваги читачів представлені книги, тематика яких присвячена Другій світовій війні. На їх сторінках описуються не лише історичні факти, а й розповідається про подвиги наших дідів та прадідів, про кохання, дружбу, надію, горе, смерть, радість, самопожертву та самовіддане бажання допомогти іншим. Іншими словами, всі вони показують вам, якою була ця війна та яку ціну за неї довелося заплатити. Це книги: Т. Снайдер «Криваві землі», «Війна і міф. Невідома Друга світова», О. Довженко «Україна в огні», П. Ребро «Грім під Запоріжжям» та інші.
Друга світова війна – це трагедія і гуманітарна катастрофа, яка коштувала життя мільйонам людей і завдала непоправних втрат людській цивілізації та культурі.Через цю війну пройшла кожна українська родина. На фронтах, у тилу, в окопах. Не шкодуючи ні тіла, ані власного життя. Лихо світового масштабу, що назавжди закарбувалося у пам’яті та історії.
Українські воїни мужньо та героїчно захищали свою історію від загарбників. Пам’ятаймо подвиги та шануймо героїв!

Коментарі