14 лютого - День усіх закоханих!

Флешмоб «Не забудь про вишиванку»


21 травня Україна та майже 50 країн світу будуть відзначати День вишиванки. Це одне з небагатьох свят не державного та не релігійного характеру. Простий флешмоб чернівецьких студентів у 2006 році, за ініціативи Лесі Воронюк, перетворився на могутній патріотичний рух серед українців усього світу.
Кожного року на День вишиванки наш Університет прикрашався – майорів неймовірно гарними вишиванками. Наукова бібліотека створювала етнічну фото-зону «Український vintage». Факультети, кафедри та підрозділи активно долучалися до святкових акцій. На арт-майданчику ЦКіД лунали українські пісні, вірші і всі мали змогу побачити танцювальні композиції, послухати українські пісні, а студенти долучитись до святкових конкурсів.
Карантин — не привід забувати про день вишиванки 2020 року. Наукова бібліотека закликає створити гарний, феєричний настрій, одягнувши вишиванки вдома і зробивши селфі. А фото нові і минулих років пропонуємо виставити у Фейсбуці та Інстагарм. Отже, цьогоріч 21 травня вдягаємо вишиванки та долучаємось до селфі-флешмобу «Не забудь про вишиванку».
Наукова бібліотека щиро вітає всіх зі святом! Бажаємо легкості та світлих думок, як білосніжні решетилівські сорочки білим по білому, квіткового розмаю, як на борщівських вишиванках, впорядкованості та гармонії у справах, як у гуцульських мотивах, і щоб на вашому життєвому полотні було побільше червоного кохання і поменше чорних моментів.
Пропонуємо згадати святкові моменти, переглянувши фото свята вишиванки у ТДАТУ різних років.






Світлана Голодова,
завідуюча відділом наукової бібліотеки

Коментарі