14 лютого - День усіх закоханих!

До Дня науки в Україні


У третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки, встановлений Указом Президента у 1997 році. 
 Розвиток науки дуже важливий, як для України, так і для всього людства. Він відкриває шлях в майбутнє, рятує життя, дає нам можливість пізнавати навколишній світ і таємниці всесвіту. Людство пройшло тривалий і важкий шлях від незнання до знань, роблячи їх все більш повними і досконалими. Наука також пройшла великий і складний шлях розвитку – від єгипетських і вавилонських пам’ятників до атомних електростанцій, лазерів і космічних польотів.
Наука і освіта – важливі чинники розвитку нашої держави. Без наукового працівника, без педагога держава не має майбутнього. Їхня наполеглива праця примножує здобутки в науці, вихованні громадян нашої країни. Адже ці люди – це справжні сіячі й садівники на ниві суспільного буття, які творять нове, вирощують зерна мудрості, добра, людяності. Ми пам’ятаємо і пишаємось дослідниками, які закладали фундамент науки у нашому університеті, ми пишаємося нинішніми науковцями, діяльність яких пов’язана з пріоритетними напрямками досліджень в аграрній та інших галузях, ми пишаємось заслугами наукових шкіл університету які генерують шлях до нових проривних ідей, об’єднавши у своїх рядах заслужених, відомих науковців і тих, хто робить перші кроки у науці.
У цей святковий день бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, цікавих проектів, нових ідей та нових напрямків думок, творчих звершень і вдалих експериментів, нових наукових звань і ступенів!
                        ЗІ СВЯТОМ ВАС, ВЧЕНІ МУЖІ І ВЧЕНІ ДАМИ!
До  Дня науки в Україні наукова бібліотека пропонує переглянути медіа-довідку наукових досягнень дослідників-ювілярів 2020 року.


Коментарі