14 лютого - День усіх закоханих!


15 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ'Ї



15 травня у світі відзначається Міжнародний день сім'ї. 
З сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). 
Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.

Щорічно для цього дня обирається певна тема, яка покликана привертати увагу суспільства до проблем сім'ї. Тема дня 2020 року: "Сім'ї в розвитку: Копенгаген і Пекін + 25".

Міжнародний день сім'ї в кожній країні має власні традиції, але всі вони зводяться до того, що це основний осередок суспільства, що є фундаментом всіх інших. Навіть в давнину шлюб вважався основою держави і священним таїнством.
У цей день люди роблять приємне своїм близьким, влаштовують тематичні вечори, феєрверки, акції, семінари, конкурси, концерти.
В Україні також є День родини. Це відносно нове свято, яке з 2012 року відзначається 8 липня. Відповідний Указ Президента України №1209 / 2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року.
Сім'я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім'ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

Бережіть себе та свої родини!


Коментарі