14 лютого - День усіх закоханих!

Репозитарій ТДАТУ, є перші 10 тисяч електронних документів!


Незважаючи на виклики, які нам приносить сьогодення, наукова бібліотека продовжує свою роботу з наповнення та популяризації освітньої і наукової діяльності ТДАТУ. До Інституційного репозитарію університету її фахівцями завантажено перші 10 тисяч електронних документів. У репозитарії представлена 21 колекція. Наявність такого репозитарію суттєво впливає на світовий рейтинг інтернет-присутності ЗВО (Webometrics, фактор OPENNESS) В останньому рейтингу Webometrics, за фактором OPENNESS ТДАТУ посідає 41 позицію серед ЗВО України.
Електронний науковий архів Університету ElarTSATU є успішним міжнародним проектом із забезпечення науковців світу доступом до наукових та навчальних матеріалів університетської спільноти ТДАТУ через відкриту публікацію своїх електронних матеріалів. ElarTSATU сприяє зростанню популярності університету шляхом представлення його наукової продукції углобальній інформаційній мережі, а також збільшення цитованості наукових публікацій, результатів досліджень співробітників та студентів університету.
Електронний архів ТДАТУ зареєстрований у світових директоріях (ROAR, DuraspaceRegistry, ROARMAP, Citefactor, BASE)що надає змогу представляти наукову діяльність ТДАТУ не лише в нашій країні, але й далеко за її межами. Підтвердженням цього є географії звернень. Це – Україна, Швейцарія, США, Китай, Росія, Великобританія, Польща, Франція, Іспанія, Нідерланди, Німеччина, Ірландія та ін. Відділ інформаційних технологій і комп’ютерного забезпечення проводить щоквартальний моніторинг використання  Репозитарію. З початку року до Репозитарію звернулося – 67 620 користувачів з різних країн світу.
Репозитарій ТДАТУ входить до рейтингу інституційних репозитаріїв університетів та інших науково-освітніх установ (Transparent Ranking of Repositories) від Webometrics. У 2020 році електронний архів ТДАТУ піднявся на 551-у позицію у світовому рейтингу. Серед українських ЗВО репозитарій ElarTSATU  посів 34-у позицію, і це краще на 9 позицій ніж минулого року.
Висока оцінка досягнень університету є результатом наполегливої праці всього колективу ТДАТУ та фахівців наукової бібліотеки. Адже кожен із нас щоденно формує рейтинг ТДАТУ на національній та міжнародній аренах!
Аліна Журавська,
завідувачка відділом Інформаційних технологій наукової бібліотеки

Коментарі