14 лютого - День усіх закоханих!


10-ТРАВНЯ ДЕНЬ МАТЕРІ В УКРАЇНІ




День матері відзначають у другу неділю травня Указом Президента України від 10 травня 1999 року. В цьому році воно припало на 10 травня.

 Це свято - привід сказати мамі про те, що вона - найрідніша та найдорожча людина.



Історія свята сягає корінням у початок 20 століття. Ще в 1908 році молода американка Анна Джервіс, яка була родом з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів.
Цей день вона запропонувала у пам'ять про свою матір, яка передчасно пішла з життя. Ганна Джевіс довго писала листи в різні державні установи, зверталася до відомих осіб з ідеєю один день у році присвятити вшануванню всіх матерів.
Зусилля дівчата не були марними, і вже у 1910 році штат Вірджинія (США) першим визнав День Матері як важливий офіційний свято. Потім, крок за кроком, все більше штатів почали впроваджувати у себе це свято. Згодом ця гарна традиція перейшла і в практику інших країн.
Після Першої світової війни День матері почали відзначати у Швеції, Норвегії Чехословацькій республіці та інших країнах.

В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас. Хоча в Україні свято День матері офіційно святкують лише кілька десятків років, вшановують матір в нашій країні набагато довше.
До речі, варто також відзначити, що дане свято ще в часи Київської Русі і козаків теж відзначався, але як релігійний – місяць пречистої Діви Марії. Воно й не дивно, адже мама дає життя, продовжує наш рід. Звичайно, матерів треба поважати і любити, а також дякувати їм за безсонні ночі і нерви, які вони витрачають на своїх дітей.

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв'язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство. Мама – головна людина в житті кожного. Той, хто дав життя і віддав вам і вашим сестрам або братам всі свої сили, передав знання і досвід. Не забудьте відвідати маму. Поки живі наші батьки, ми залишаємося дітьми.



Коментарі