14 лютого - День усіх закоханих!

Сергій Дяченко – майстер фантастичного жанру

14 квітня святкує своє 75-річчя  відомий український письменник Сергій Сергійович Дяченко. В співавторстві зі своєю дружиною Мариною він працює в жанрах сучасної наукової фантастики, фентезі, казки та успішно поєднує декілька жанрів в одному творі.
Сергій Дяченко, кандидат біологічних наук  – у минулому лікар-психіатр – закінчив сценарний факультет ВДІКу, являється автором багатьох сценаріїв художніх та документальних фільмів, лауреатом ряду всесоюзних премій в області кіно, лауреатом Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка 1987 року за повнометражний науково-популярний фільм «Зірка Вавилова» Київської кіностудії. Автор кіносценаріїв до фільмів: «Микола Вавилов», «Голод-33», «Гетьманські клейноди», «Генетика і ми», «Природи міцні затвори», «Совість у білому халаті», «Академік Беляев» та ін.
На загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» в Глазго разом з Мариною Дяченко визнаний найкращим письменником-фантастом Європи. У співавторстві з нею написав 25 романів, десятки повістей та оповідань: «Брамник», «Долина совісті», «Мідний король», «Магам можно все», «Авантюрист», «Ритуал» та інші. Подружжя Дяченків говорять про себе, що пишуть в жанрі так званого «м-реалізму» («м», можливо, від слова магія. Вони не пояснюють значення цієї літери).
Фантастичний світ Сергія Дяченкіа – дивовижний, сповнений незбагненних таємниць і фантастичних пригод, і разом з тим повний любові, доброї, красивої магії. Особливо цікавим є стилістика написання творів. Характеристики персонажів романів письменників описані достатньо детально. Унікальністю їхніх описів є те, що вони створюються поступово та продумано. Кожна риса висвітлюється за допомогою додаткових сюжетних ліній, що потім зливаються в цілісний образ.
До уваги читачів бібліотека пропонує книжки Марини та Сергія Дяченків, такі як: «Долина совісті» та «Дика енергія. Лана».


Коментарі