14 лютого - День усіх закоханих!

Ідеї великих мислителів живуть у віках

«Усі люди за своєю природою прагнуть здобувати знання»
Арістотель
Наукова бібліотека пропонує вашій увазі книжкову виставку «Ідеї великих мислителів живуть у віках», на якій представлені видання: Васильева Е.К. «100 знаменитых мудрецов», Зубов В.П. «Аристотель», Асмус В.Ф. «Декарт», Платон «Диалоги», «Сковорода Григорій: дослідження, розвідки, матеріали»: збірник наукових праць та ін.
Філософія як особлива сфера людського знання і пізнання виникла на основі світоглядних пошуків та орієнтацій людини. Саме слово філософія є грецьке й означає «любов до мудрості». Старі греки вживали це слово спочатку в тому самому значенні, що й «наука», «знання». Багато відомих філософів залишили свій вагомий слід в історії філософії.
Найбільш відомий з українських філософів – Григорій Савич Сковорода. Головне що відомим він став через своє життя, в якім він у великій мірі здійснив свої філософські та релігійні погляди. Його особистість залишила глибоке враження не лише в освічених колах, а й серед селянства; постать Сковороди стала темою легенд та оповідань. Поетичні твори філософа мають велику літературну вартість і залишились до останніх часів у пам’яті народній.
Виставка демонструється на абонементі навчально-наукової літератури, запрошуємо до перегляду.



Коментарі