14 лютого - День усіх закоханих!

«Серед усіх наук, що відкривають людству шлях до пізнання законів природи, наймогутніша, найвеличніша наука – математика».
                                 С. Ковалевська
Здавна відомо, що математика – це цариця наук. Вона виникла у Давній Греції приблизно у V ст. до н.е. Вища математика — курс, що входить у навчальний план технічних навчальних закладів s включає в себе аналітичну геометрію, елементи вищої алгебри, диференціальне та інтегральне числення, диференціальні рівняння.
2020-2021 навчальний рік оголошено Роком математики в Україні. Це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів та студентів, а і у всіх громадян.
Навіщо потрібна математика? Математика – це фундаментальна наука, методи якої, активно застосовуються в багатьох природничих дисциплінах, таких як фізика, хімія і навіть біологія. Сама по собі, ця область знань оперує абстрактними відношеннями і взаємозв’язками, тобто такими сутностями, які самі по собі не є чимось природнім.
До Року математики наукова бібліотека підготувала виставку «Математика у сучасному університеті», на якій представлена література : Зайцев Є.П. «Вища математика», Хмеленко О.С. «Нарисна геометрія», «Індівідуальні завдання з вищої математики», Рубцов О.М. «Вища математика», Бородин А.И. «Выдающиеся математики», «100 великих имен: Софья Ковалевская», «100 великих ученых», Кравець В.І. «Елементарна математика за 50 годин» та ін.
Виставка демонструється на абонементі навчально-наукової літератури, запрошуємо до перегляду.

Коментарі