14 лютого - День усіх закоханих!


Презентуємо біографічне видання «Дмитро Моторний. Його імя носить наш університет»

На початку грудня вийшов друком нарис, присвячений славетному випускнику Університету Дмитру Костянтиновичу Моторному. З лютого 2019 року Університет став носити ім’я видатного аграрія, відкрито бюст на алеї Слави Університету та заснована стипендія імені Дмитра Моторного.
Історико-біографічний нарис – це розповідь про життєвий шлях, трудові здобутки легендарної особистості, Героя України Дмитра Моторного. Це спроба донести до широкого загалу безцінний досвід людини, життя якої стало прикладом благородного служіння країні, людям і своїй справі.
Нарис створено за ініціативи ректора Університету В.М.Кюрчева, який написав передмову про великого аграрія, з яким впродовж багатьох років підтримував теплі дружні стосунки. У виданні представлені фрагменти архівних документів, світлини, поезія Дмитра Костянтиновича, а також список друкованих та електронних видань про Д.Моторного, інтерв’ю великого хлібороба.
Видання підготували співробітники наукової бібліотеки ТДАТУ: директорка Білоцька О.М., заступник директорки Почепня О.В. та завідувачка відділом Голодова С.О. Нарис розміщено в Репозитарії ТДАТУ. Ознайомитися з виданням можна за посиланням. 
Біографічне видання буде цікавим для широкого кола читачів, а також для викладачів та студентів закладів вищої освіти аграрного спрямування.


Коментарі