- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
«Живе» землеробство
До Дня працівників сільського господарства, який щорічно відзначається в
Україні у третю неділю листопада, наукова бібліотека підготувала тематичну
виставку «Живе» землеробство.
Представлені періодичні видання «Зерно», «Агроном», «Пропозиція», «Аграрний
тиждень», «Agroexpert», підіймають такі питання, як «Органічний NO-TILL»,
«Сівба по стерні», «Сівозміни в землеробстві України», «Як отримати
гарантований врожай зерна на півдні степу України», та інші. На
виставці представлені видання: міжвідомчий тематичний науковий збірник
«Землеробство», С. П. Танчик «NO-TILL і не тільки. Сучасні системи
землеробства», В. Гридчин «Роль биологизации земледелия в возрождении сельского
хозяйства», «Какое удобрение лучше? СИДЕРАТЫ», «Раціональна система ведення
землеробства», А. Подолінський «Біодинаміка- землеробство майбутнього», Т.В.
Герасько «Еколого-біологічне (органічне) рослинництво», «Фермерське
землеробство», І.Є. Овсінський «Нова система землеробства», В.Х. Ківер
«Фертигація і гербігація в зрошувальному землеробстві України» та інші.
Ідея органічного виробництва (землеробства) полягає у повній відмові від
застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів та мінеральних добрив. Це
призводить до підвищення природної біологічної активності у ґрунті, відновлення
балансу поживних речовин, підсилюються відновлювальні властивості,
нормалізується робота живих організмів, відбувається приріст гумусу, і як
результат – збільшення урожайності сільськогосподарських культур.
Органічні продукти та їхнє виробництво – це практика чистого виготовлення
здорових продуктів харчування. Органічне землеробство полягає у мінімальному
обробітку ґрунту. Використання органічних технологій у землеробстві ведуть до
підвищення природної біологічної активності у ґрунті та відновлення балансу
натуральних поживних речовин. За умов ведення органічного господарства
підсилюються відновлювальні властивості, нормалізується робота живих
організмів, відбувається відновлення гумусу, і як результат – збільшення
урожайності сільськогосподарських культур та підвищення якості зерна.
Необхідність покращення родючості сільськогосподарських земель через
«розумне фермерство» поділяли і поділяють велика кількість фахівців сільського
господарства.
Фермери в усьому світі дедалі переходять на раціональні технології
органічного землеробства – «органічний NO-TILL», які базуються виключно на
натуральних, природних засобах підтримки родючості землі. Така тенденція тільки
розпочинається в Україні, але масштабніший перехід українського сільського
господарства буде успішним лише за умов підтримки органічних агротехнологій на
державному рівні. Адже родюча земля – це запорука збагачення української нації.
«Той фермер, який знекровлює землю і залишає її своїм дітям зовсім
нікчемною, є жалюгідною істотою. Добрим фермером є той, хто перетворив свою
землю у джерело свого добробуту і забезпечення освіти своїх дітей, хто залишає
землю їм у спадок у кращому стані, ніж сам її отримав…»
Т. Рузвельт
З виставкою можна ознайомитись на першому поверсі наукової бібліотеки.
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Коментарі
Дописати коментар