14 лютого - День усіх закоханих!

ПОСТАТІ, ЩО СЛАВЛЯТЬ УКРАЇНУ

Наукова бібліотека 20 листопада за участю ЦКІД до Дня Гідності та Свободи провела патріотичну годину «Ядро нації».
В історії нашої держави залишили свій слід тисячі видатних особистостей, які жили в різні епохи й уславилися у різних сферах діяльності. Герої патріотичної години «Ядро нації» це люди, які мали величезний вплив на розвиток України і стали обличчям України у світі. Це люди, які досягли значних результатів у своїх сферах. Вони лідери і моральні авторитети для величезної кількості людей.
          Це громадський діяч, меценат Богдан Гаврилишин, академік Ігорь Юхновський, дисидент Йосип Зісельс,  астроном Клим Чурюмов, співачка Ніна Матвієнко, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілев, композитор  Мирослав Скорик, письменниця Ліна Костенко, політик Вячеслав Чорновіл – вони фундамент країни.
          Є у сучасної України й молоде ядро – патріоти, що будують та відстоюють право рідної Батьківщини на життя – режисер Олег Сенцов, музикант, політичний діяч Святослав Вакарчук, культовий український співак, композитор, поет Кузьма Скрябін, поет, прозаїк, автор есе, перекладач і організатор літературних фестивалів Сергій Жадан, волонтери Яна Зінкевич  та Ольга Кудіненко та багато інших.
На захід були запрошені студенти всіх факультетів. Вони зацікавлено слухали та переглядали відеоматеріали про видатних особистостей, які зробили вагомий внесок у боротьбу за вільну Україну, прославляли та прославляють країну сьогодні своєю працею, творчістю, досягненнями.
На патріотичній годині у виконанні студентки факультету АТЕ Андрійченко Даяни (музичний керівник ЦКІД – Олена Дорошенко) прозвучала хвилююча пісня Святослава Вакарчука «Не твоя війна». Ведучими заходу були співробітники наукової бібліотеки: Наталя Ломейко, Яна Свиридова та студентка 22 ГЗ групи Ганна Цвєткова.
До заходу була підготовлена тематична виставка «Постаті, що славлять Україну», де були представлені документальні, періодичні видання та фотоматеріали: С. Жадан «Вогнепальні й ножові», О. Сенцов  «Купите книгу – она смешная», Л. Костенко «Вибране», К. Скрябін «Я, «Победа» і Берлін, «Метаморфози. 10 українських поетів останніх десяти років», укладач С. Жадан та ін. У періодичних виданнях «Українська культура», «Світогляд», «Країна», «Новое время» висвітлювалися питання: «Победить недоверие», «История с Иосифом Зисельсом», «Год перемен», «Девушка и миллионы», «Берегиня української пісні» та ін.
Існує думка, що історія – щось далеке від нас, таке, що давно минуло. Ні, історію творимо ми – повсюди і щогодинно. День, прожитий кожним із нас сьогодні, завтра стане історією – історією сучасності. І з того, яким був цей день, чим він був насичений, про нас судитимуть наші нащадки. Тож творіть історію, та нехай вас надихають герої нашого заходу – ядро нашої нації, нашої країни – України.


















Коментарі