14 лютого - День усіх закоханих!

НАТО – 70 років на сторожі свободи

4 квітня 2019 р. НАТО відзначатиме 70-річчя підписання Північноатлантичного договору. Багато країн в цьому році відзначатимуть 10, 15 і 20-річчя вступу до Альянсу. Це можливість підсумувати та замислитися про роль НАТО в забезпеченні свободи своїх громадян, а також зрозуміти перспективи Альянсу в адаптації до швидких змін нашого світу.
До цієї дати наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «НАТО – 70 років на сторожі свободи», на якій представлено видання: «Довідник НАТО», Голуб Н. В. «Україна та міжнародні організації», «Офіційний вісник України», «Кореспондент» та ін, де висвітлюються питання стосовно діяльності НАТО.
НАТО дотримується спільних для Альянсу цінностей демократії, індивідуальної свободи, верховенства права та мирного розв'язання суперечок та підтримує ці цінності в усьому євроатлантичному регіоні. Засадничим принципом Альянсу є спільність поглядів між північноамериканськими та європейськими членами НАТО, що поділяють однакові цінності та інтереси і віддані справі збереження демократичних принципів, що робить нероздільною безпеку Європи і Північної Америки. Альянс стоїть на захисті своїх країн-членів від загрози агресії: головним військово-політичним принципом організації є система колективної безпеки, тобто спільних організованих дій всіх її членів у відповідь на напад ззовні.
Співробітництво НАТО з Україною має вагоме значення для гарантування миру і стабільності на євроатлантичному просторі. Географічно Україна посідає ключове місце на перетині Східної та Західної Європи, має спільний кордон з чотирма країнами НАТО — Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією.



Коментарі