14 лютого - День усіх закоханих!


Вони для нас виборюють життя…

З нагоди Дня українського добровольця, який відзначається 14 березня, наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «Вони для нас виборюють життя…», де представлені видання: А. Кокотюха «Вогняна зима», С. Талан «Оголений нерв» та статті в періодичних виданнях «Колеса войны», «По воле войн» та ін.
День українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.
Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.
У складний для України час 2014 року, першими на допомогу рідній країні прийшли саме прості українські добровольці. Військовими патріотами України по всій країні у найкоротші терміни відкривалися буквально імпровізовані, життєво необхідні для збереження держави підготовчі навчальні центри, створювалися величезні черги у військкомати, приводилася у бойову готовність техніка, налагоджувалися шляхи постачання. Саме добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ лицем до лиця.
Чи вистояла б Україна без мужності наших добровольців? Шануймо подвиги українських добровольців, честь їм та хвала!


Коментарі