14 лютого - День усіх закоханих!

Китай: імперія-загадка

До року Китаю в Україні у літературно-музичній вітальні «Джерело» наукової бібліотеки відбувся тематичний захід «Дивовижний Китай». До заходу була підготовлені тематична виставка-інсталяція «Таємниці Піднебесної», де представлені книги, які розкривають традиції, економічний та технічний розвиток цієї східної країни та твори великих майстрів китайської художньої літератури (близько 50 одиниць книг про Китай із фондів бібліотеки).
Захід супроводжувався мультимедійною презентацією «Китай – Піднебесна», звучала мелодійна китайська музика.  Літературна вітальня була прикрашена інсталяцією із китайських речей: диплом викладача китайського університету, книга китайською мовою, видана в Китаї у 1950 році, велике віяло у національних традиціях Китаю). До уваги присутніх були представлені сторінки: «Коротка історія країни», «Менталітет китайців» та «Китай очима очевидця».
         В заході взяли участь завідувач музею історії ТДАТУ Людмила Олексіївна Петрова та доцент кафедри «Іноземні мови» Тетяна В’ячеславівна Караєва.
         На захід були запрошені студенти усіх факультетів. Студенти, викладачі, співробітники бібліотеки із захватом слухали розповіді запрошених гостей. Вони поділилися своїми враженнями від цієї дивовижної країни, бо Людмила Олексіївна народилася в Китаї, а Тетяна В’ячеславівна двічі працювала викладачем в Шаньдунського аграрному університеті.  Вони розповіли про менталітет китайців, про економічне чудо – стрімкий розвиток економіки цієї країни, про зацікавленість китайських студентів в навчанні, про невгамовне бажання цієї нації до самовдосконалення та покращення своєї країни.
         Стародавня китайська мудрість говорить: «Подорож в тисячу миль починається з одного кроку». Сподіваємося, що наша зустріч стане для студентів першим кроком в пізнанні самої стародавньої цивілізації світу, а когось спонукає на подорож в дивовижний Китай.





Коментарі