14 лютого - День усіх закоханих!

Наукові школи ТДАТУ

Вагомою ознакою процесу розвитку науки є її колективний характер. Це позначається на неухильному зростанні ролі наукової спільноти, яка формує та розвиває наукове знання, сприяє його утвердженню в конкурентному середовищі, поширює та практично впроваджує отримані результати.
Однією з провідних форм організації наукової спільноти була і є наукова школа. Цей феномен справляє потужний вплив на розвиток знання, адже саме наукові школи виступають осередками найбільшої концентрації творчої енергії, найактивнішого впливу на науковий прогрес.
Наукова школа – це творчий колектив дослідників різних поколінь, об’єднаних загальною програмою та стилем дослідницької роботи, які діють під керівництвом визнаного лідера, відомого вченого у відповідній галузі науки.
У рамках проекту «Наукові напрями ТДАТУ»,  наукова бібліотека презентує  новий випуск –  «Ресурсозбереження в технологічних процесах АПК: наукова школа доктора технічних наук, професора В. А. Дідура». У брошурі відображено історію створення  наукової школи, подальший розвиток і наукові досягнення. В окремих розділах читач знайде інформацію про керівника, учнів,  а також  перелік їхніх основних публікацій.
Видання може бути корисним для науковців, студентів і аспіратів, а також читачів, які бажають розширити свої знання у цій галузі.

Коментарі