14 лютого - День усіх закоханих!

День справедливості

В усьому світі 20 лютого відзначається Всесвітній день Соціальної Справедливості. З цієї нагоди наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «День справедливості», на якій висвітлюються теми: «Структурні виміри сучасного суспільства», «Творення суспільства гендерної рівності: міжнародний досвід», «Соціальна справедливість: сутність, концепції та місце у ліберальному проекті України» та ін.
Вперше Всесвітній день соціальної справедливості був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції A/RES/62/10 від 26 листопада 2007 року. Став відзначатися міжнародним співтовариством щорічно з 2009 року.
Справедливість – це невід’ємне природне право людини. Рівні можливості, солідарність і повага прав людини вкрай важливі для повноцінного освоєння продуктивного потенціалу націй і народів.
Держави-члени Організації об’єднаних націй присвячують день 20 лютого проведенню на національному рівні заходів, що сприяють зміцненню соціальної справедливості. Ця міжнародна дата повинна сприяти викоріненню бідності, забезпеченню людей повною зайнятістю і гідною роботою, рівноправності чоловіків і жінок, а також встановлення соціального добробуту і соціальної справедливості для всіх.  ООН вважає прагнення до соціальної справедливості однієї з головних своїх місій.

Коментарі