14 лютого - День усіх закоханих!


Година пам’яті «На мелітопольських рубіжах»

До 75-річчя визволення м. Мелітополя від фашистських загарбників, наукова бібліотека провела годину пам’яті «На мелітопольських рубіжах». До заходу була представлена тематична виставка «Рокам ніколи пам’яті не стерти», на якій демонструвались документальні та художні видання, архівні фотоматеріали про буремні 1941-1943 роки.
75 років минає з дня визволення міста Мелітополя від фашистських загарбників. Майже не лишилось серед нас тих, хто по осінньому бездоріжжю 1943 року звільняв нашу землю від окупантів.
Година пам’яті «На мелітопольських рубіжах» – це привід, щоб віддати належну шану воїнам-визволителям нашого міста, що піднялись на бій з фашизмом, усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.
Дорогою ціною дісталася перемога. У визволенні міста брали участь 69 військових з’єднань загальною чисельністю понад сто тисяч осіб. В ході Мелітопольської операції було знищено 78 тисяч і взято в полон понад 13 тисяч гітлерівських солдатів і офіцерів. Знищено понад 800 танків і самохідних гармат. За подвиги, здійснені в ході Мелітопольської операції, 87 бійців і командирів удостоєні звання Героя Радянського Союзу.
Все далі відлуння війни, але мелітопольці пам’ятають своїх визволителів. Вічна слава героям, полеглим в боротьбі за свободу і незалежність нашої Батьківщини!



Коментарі