14 лютого - День усіх закоханих!

Дмитро Моторний – хлібороб з мудрим серцем

Наукова бібліотека 24 та 31 жовтня для всіх факультетів ТДАТУ провела годину-посвяту «Корифей аграрної галузі», присвячену Герою України, двічі Герою Соціалістичної Праці, почесному члену Національної академії аграрних наук України, керівнику господарства із понад піввіковим досвідом, випускнику нашого вузу, якому ще за життя поставили пам’ятник – Дмитру Костянтиновичу Моторному.
Дмитро Костянтинович Моторний — Людина великої мудрості і сили духу, Людина високого професійного обов’язку, Хлібороб від Бога, яскравий громадський діяч.  Організатор, натхненник, новатор, людина-епоха…Одним словом, легендарна особистість. Таких людей як Дмитро Моторний   англійською називають «self-made man», дослівно «створив себе сам». Людина, яка досягла успіху, слави виключно завдяки своїй праці і завзятості.
Дмитро Костянтинович – найтитулованіший випускник нашого університету. Він був частим гостем і добрим другом ТДАТУ, постійним членом Наглядової ради ТДАТУ, Почесним професором ТДАТУ, постійним активним учасником найбільш знакових університетських заходів.
Своєю найбільшою нагородою він вважав повагу людей і любов рідних та близьких. Моторний жив за принципом: «Мій девіз – творити добро для людей». А ще ім’я Дмитра Моторного занесено до книги «Зірки першої величини» про аграріїв – Героїв України.
На згадку про себе Дмитро Костянтинович Моторний залишив написані ним вірші та пісні. На заході прозвучала його своєрідна хліборобська молитва – пісня «Покохайте поле» у виконанні чоловічої групи вокально-хорового колективу «Music Land» під керівництвом Анжеліки Щиголевої.Теплі та щирі слова про Дмитра Костянтиновича висловив ректор ТДАТУ, д.т.н., професор, член-кореспондент НААН України Кюрчев Володимир Миколайович.
Дмитро Костянтинович Моторний прожив довге життя – 90 років і покинув цей світ 30 липня 2018 року. Він залишиться в пам’яті людей великим хліборобом, справжнім патріотом рідної землі, яка прийняла його у своє віковічне лоно у час, коли був зібраний хліб, останній хліб у його нелегкій, але прекрасній долі…
Коли йдуть з життя такі люди, їх справи та пам’ять про них повинні жити. Впродовж двох місяців в університеті проходили громадські обговорення щодо присвоєння ТДАТУ ім’я Дмитра Моторного. Сподіваємося, що ініціатива колективу буде підтримана Міністерством освіти і науки України.




Коментарі