14 лютого - День усіх закоханих!


Виставка «Туристичні подорожі»

До Дня туризму, який щорічно відзначається 27 вересня та припадає також на Всесвітній день туризму, наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Туристичні подорожі».
На виставці представлені навчальні та періодичні видання: Стафійчук В. І. «Туристичне країнознавство», Галасюк С. С. «Організація туристичних подорожей та екскурсійної діяльності», Панченко Ю. В. «Менеджмент внутрішнього і міжнародного туризму»; додатки до журналів «Новое время» та «Корреспондент» туристичної тематики та ін.
В ТДАТУ з нового навчального року відкрито спеціальність «Туризм». Спеціальність «Туризм» актуальна і особливо важлива для розвитку України, оскільки фахівці з туризму не лише знайомлять українців з іншими країнами світу, а й дають можливість українцям краще пізнати власну країну. Це перспективний напрям підготовки висококваліфікованих кадрів для туристичної сфери, які вільно володіють іноземними мовами, уміють на практиці використовувати туристичні навігаційні програми, GPS-технології та геоінформаційне забезпечення туристичної галузі.
Люди в усьому світі, так чи інакше пов’язані з туризмом, екскурсіями і поїздками: здійснюють навколосвітню подорож або вибралися на день за місто, цивілізовані мандрівники, що відпочивають з комфортом, або непосидючі дикуни з рюкзаком за плечима, піші та автомобілісти, в своїй країні та за її межами.
День туризму в Україні почали відзначати 27 вересня з 1998 року, після підписання відповідного указу «Про День туризму» президентом з метою підтримки ініціативи Державного комітету України по туризму.
Всесвітній день туризму було офіційно засновано Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в Іспанії, в місті Торремоліно.
Ця дата обрана в зв’язку з тим, що кількома роками раніше цього ж дня, 27 вересня 1970 року було прийнято Статут Всесвітньої туристської організації. Метою свята є привернення уваги людей в усьому світі до туризму, його розвиток і пропаганда, збільшення його внеску в економіку світової спільноти, зміцнення міжнародних зв’язків.


Коментарі