14 лютого - День усіх закоханих!



В ТДАТУ свято вишиванки стало вже традиційним. Кожний рік вся університетська спільнота збирається на майданчику, щоб продемонструвати свої вишиванки і взяти участь у поетично-танцювально-музичному святі. Так сталося і 17 травня. Свято зібрало чимало глядачів і учасників, серед яких панував піднесений настрій.

Напередодні дня вишиванки в університеті була оголошені акції – фото-проект «Вишиванки захоплюють світ» та  «Вишиванка selfy». Наукова бібліотека створила етнічну фото-зону «Український vintage». Факультети, кафедри  та підрозділи активно долучилися до акції. Десятки фото викладачів, студентів та співробітників у вишиванках були розміщені у соціальних мережах. Фото найактивніших учасників будуть розміщені в університетській газеті «АгроТаврія».
Тдатівці не залишилися осторонь святкування містом Дня вишиванки і відвідали музейний дворик, де  пройшов фотофест “Вишиванки захоплюють світ”.
Останніми роками відбувається відродження культури наших предків, і дуже добре, що з’явився такий день, коли можна доповнити звичайний одяг національною вишиванкою. Вдягати вишиту сорочку – це стародавня тисячолітня традиція нашого народу, яка демонструє спосіб життя українців. Це не просто елемент святкового вбрання, а й символ і гордість нашої культури. Впевнена, що з кожним роком  День вишиванки буде набирати обертів, ставати масовим, яскравим та радісним.

О.Білоцька, директор наукової бібліотеки




Коментарі