14 лютого - День усіх закоханих!


ЧОРНОБИЛЬ НЕ МАЄ МИНУЛОГО ЧАСУ
 

До 32-річниці Чорнобильської катастрофи наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «Чорнобиль не має минулого часу». На виставці демонструються документальні та художні видання про Чорнобильську катастрофу, зокрема книга «Духом и мужеством», присвячена мелітопольським ліквідаторам, викладачам та співробітникам ТДАТУ, які теж приймали участь в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. В книзі подано коротку історію вибуху на Чорнобильській АЕС, названі основні причини, що привели до трагедії планетарного масштабу. Особлива сторінка видання – це рубрика «Чорнобиль очима дітей», вірші із збірки «Черная быль» ліквідатора-чорнобильця, поета В’ячеслава Смоленського та фото тих давніх трагічних подій.
26 квітня 1986 року – у цей день людство побачило справжню силу мирного атому. Здавалося б: було зруйновано всього один реактор, лише 5% радіоактивних речовин потрапило за межі енергоблоку. Та навіть цих 5% вистачило, щоб знищити цілий етнокультурний регіон, зробити малопридатними для життя десятки тисяч квадратних кілометрів територій, вбити тисячі чоловік та зруйнувати життя мільйонів людей.
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.
Б’ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля… Вони нагадують: Пам’ятайте!


Коментарі