14 лютого - День усіх закоханих!


ІТ-ТЕХНОЛОГІЇ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ

Наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «ІТ-технології в сільському господарстві».
На виставці представлені періодичні видання «FARMER», «Зерно», «Пропозиція», «Agroexpert», «Аграрна техніка та обладнання», «Аграрний тиждень», «Агроном», в яких висвітлюються питання новітніх технологій в сільському господарстві – точне землеробство, дрони на українських полях, GPS-навігація, супутникові технології в агробізнесі, робототехніка та ін.
Ми живемо в часи, коли світ навколо нас змінюється постійно, технології розвиваються і впливають на наш побут, нашу роботу, зникають старі і виникають нові професії. Відбувається нова індустріальна революція: робототехніка, штучний інтелект, 3D-друк, комп’ютерні симуляції, хмарні технології, big data, віртуальна і доповнена реальність, блокчейн і безліч інших технологій.
Тому і аграрна сфера не стоїть осторонь новітніх технологій. На сьогодні постійне впровадження новітніх розробок є реальною запорукою сталого розвитку сільського господарства.
Розвивається точне землеробство — це впровадження нових технологій для управління кожним квадратним метром поля. Слово «дрон» вже стало практично буденним в аграрному секторі. В Україні прийшли до розуміння, що потрібно «вирощувати» операторів БПЛА і присвоїти їм статус повноцінної професії. У квітні стартує пілотний проект, організований державними службами, громадськими організаціями та бізнес-структурами, який надасть можливість українцям безкоштовно отримати професію майбутнього.

ІТ-технології – це теперішнє та майбутнє аграрної сфери.


Коментарі