14 лютого - День усіх закоханих!

ФІЛОСОФІЯ КОХАННЯ

 «Любити — означає не дивитися один на одного,
любити — означає дивитися в одному напрямку»
А. де С.-Екзюпері
         До Дня Святого Валентина, який щорічно відзначається 14 лютого, наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Філософія кохання». На виставці представлено художню літературу українських та зарубіжних авторів –  кращі твори світу про великі почуття видатних осіб, шедеври любовної лірики.
Майстри слова – Шекспір, Петрарка, Омар Хайям, Пушкін, Тургенєв, Толстой, Сосюра  в  своїх творах розкривають велич любові.
На увагу заслуговують видання – «Шедеври української любовної лірики»,  В. Сосюра «Так ніхто не кохав», «50 знаменитых историй любви», Шекспир «Ромео и Джульетта», Бедьє «Роман про Трістана та Ізольду», Булгаков «Мастер и Маргарита», Голсуорси «Сильнее смерти», Гавальда «Я ее любил, я его любила», Ахерн «PS. Я люблю тебя», Лоуренс «Любовник леди Чаттерлей», Цвейг «Нетерпение сердца», Саган «Немного солнца в холодной воде» та ін.
Саме кохання у нашому житті дозволяє боротися з незгодами. Воно може підносити людину на хвилях радості, скидати у вир безнадії та туги. Та, певно, саме заради того щастя варто жити. Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. Воно надихає поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І, якби поставити собі за мету прочитати все, що написано про нього, людині не вистачило б цілого життя.


Запрошуємо переглянути виставку, яка демонструється на першому поверсі наукової бібліотеки.

Коментарі