14 лютого - День усіх закоханих!

ОЛЕКСАНДР ЧИГРИН. ПАМ’ЯТІ МАЕСТРО

Зал потрясённо замирая,
Внимал искусству не дыша,
И за Маэстро наблюдая,
Он видел, как поёт ДУША!
З нагоди 100-річчя від дня народження засновника та художнього керівника першого в місті Мелітополь народного естрадного оркестру Олександра Івановича Чигрина, наукова бібліотека ТДАТУ підготувала виставку-інсталяцію «Пам’яті маестро». На виставці представлено документальний та фотоматеріал про історію оркестру Чигрина.

Олександр Іванович – це музика, тонкий диригентський талант, яскрава виконавська майстерність і щира, непідробна любов до музики. Він зумів поєднати в собі диригента, педагога, організатора і художнього керівника, батька, що виховав сина, який довгий час був музикантом і виконавцем естрадного оркестру.
З оркестру вийшла плеяда музикантів – співробітників, викладачів, кандидатів та докторів наук ТДАТУ. Всіх перерахувати неможливо, ось тільки деякі з них: Володимир Найдиш, Валерій Юдовінський, Володимир Брустінов, Володимир Діордієв, Анатолій Панченко, Валентин Дем’яненко, Віктор Чигрин, Віктор Шацький, Євген Михайлов, Ольга Сушко і багато інших. Вони горді тим, що присвятили своє життя не тільки науці, але і мистецтву. Дружба, колишніх музикантів оркестру Чигрина збереглася на довгі роки.


Олександра Івановича Чигрина знала величезна частина жителів Мелітополя так як всього себе – без залишку, він присвятив тому, щоб розповісти про наше місто всім, хто розуміє прекрасну мову музики. Його любов до музики – це щось більше, ніж робота чи хобі. Це сенс життя, саме життя…

Коментарі