14 лютого - День усіх закоханих!

25 СІЧНЯ - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ВОЛОДИМИРА ВИСОЦЬКОГО


Цього року співакові, поетові й акторові виповнилося б 80 років.
Володимир Висоцький закінчив школу-студію МХАТ, дебютував на сцені Московського драматичного театру імені Пушкіна, але його долею була Таганка. Там він зіграв десятки ролей, найвідомішою з яких став Гамлет.

Неймовірну популярність йому принесли пісні - хрипкий голос Висоцького, записаний на плівку магнітофона, звучав чи не в кожній хаті. Худради не пропускали пісні в ефір, називали антирадянськими, але їх любила, знала і співала вся країна. А ті, які проривалися до слухача завдяки кіно, ставали справжніми хітами.


Популярність знаменитого барда, крім пісенного успіху, безсумнівно пояснюється тим, що він залишається одним з найбільш культових кіноакторів радянської епохи. Створений Висоцьким образ борця за справедливість домінує в сьогоднішніх уявленнях про нього людей, які виросли в перебудовану і пострадянську епоху. 

Володимир Висоцький живим метеором увірвався в наш світ та пронісся по нашому небу. Його вірші і пісні боляче ранять, але в них ніколи немає злоби і зловтіхи з приводу наших бід, вони завжди добрі. Висоцький - це легенда. Його пісні і вірші - це мелодія життя. І нехай писалися вони в інші часи, але актуальність їх не згасає і в согоденні.


Коментарі