14 лютого - День усіх закоханих!

КОЗАЦЬКА БІБЛІОТЕКА

Українське козацтво – феноменальне явище світової історії, яке не має аналогів у інших народів. Слава про волелюбних, українських предків, несхитної волі славних козаків, живе і донині. І сьогодні, коли йде становлення незалежної України, як ніколи, актуальним є вивчення героїчного минулого нашого народу.
В науковій бібліотеці ТДАТУ сформована українська козацька бібліотека, яка налічує понад сто видань з історії козацтва. В бібліотеці зібрано документальні та художні видання, праці істориків та публіцистів, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.
Це насамперед праці Дмитра Яворницького «Історія запорізьких козаків» у трьох томах, що є найбільш повним історичним дослідженням, яке охоплює період 1471- 1734 рр.; Миколи Аркаса «Історія України-Русі» − це перша історія нашої України, видана в 1908 р. в Петербурзі українською мовою, яка висвітлює історію козацтва від заснування Запорізької Січі до її руйнування.
Широко представлені видання про героїв козацької України – гетьманів, полковників, сотників, козацьких ватажків – Б. Хмельницького, І. Мазепи, П. Скоропадського, І. Сірка та ін.


Запрошуємо переглянути видання української козацької бібліотеки, які представлені в великому читальному залі.

Коментарі