14 лютого - День усіх закоханих!

Букерівську премію у 2017 році отримав Джордж Сондерс

 

17 жовтня в Лондоні журі однієї з найпрестижніших нагород в галузі літератури – Букерівської премії – обрало переможця 2017 року. Ним став американський письменник Джордж Сондерс, якого відзначили за роман «Лінкольн у Бардо» («Lincoln in the Bardo»).
 Книга розповідає про одну ніч з життя Авраама Лінкольна: важкий період 1862 року, коли 16-й президент США поховав свого 11-річного сина. Раніше Сондерс сказав журналу «TIME», що він не хотів писати книгу про Лінкольна, але він «був настільки захоплений історією про його сина, яку чув кілька років тому, що вхопився за неї. Я подумав про цю книгу як спосіб відтворити ту реакцію, яку мав всі ці роки тому».
«Форма і стиль цього абсолютно оригінального роману показують розумну та глибоку історію. Ця розповідь про переслідування і переслідуваного душами в загробному житті юного сина Авраама Лінкольна, як би це не було парадоксально, створює яскраве та жваве втілення персонажів, які населяють цей інший світ», - зазначила голова журі, Лола Янг.
 Джордж Сондерс, 58-річний житель Нью-Йорка родом із Техасу, є другим американським автором, який став лауреатом Букерівської премії за її 49-річну історію. На письменника чекає грошова винагорода у розмірі близько 66 тисячі доларів. Нагадаємо, що цьогоріч також за перемогу боролися два інші американці, два письменники з Великобританії та британо-пакистанський автор.



Коментарі